کف پای صاف
صافی کف پا چیست ؟
هنگامی که یک کودک مبتلا به صافی کف پا میایستد، قوس کف پایش ناپدید میشود. اما در هنگام نشستن یا زمانی که کودک روی نوک پنجههایش میایستد، قوس کف پا دوباره ظاهر میشود. معمولاً والدین یا سایر اعضا خانواده نگران این هستند که مبادا پایین بودن غیرطبیعی ارتفاع قوس کف پای کودک یا عدم وجود آن منجر به ایجاد بدشکلی یا معلولیتهای دائمی در او شود، که البته در اغلب موارد این نگرانیها بیمورد است.
اکثر کودکان با قوس بسیار کمی در کف پاهایشان به دنیا میآیند. همزمان که آنها رشد کرده و شروع به راه رفتن میکنند، بافتهای نرم موجود در کف پایشان هم سفت میشوند، که این باعث میشود قوس کف پا به تدریج شکل بگیرد.
اغلب کودکان مبتلا به صافی کف پا تا 5 سالگی یا سنین بالاتر صاحب قوس کف پا نمیشوند.
تداوم صافی کف پا تا دوران بلوغ میتواند منجر به بروز درد کف پا شود. اگر صافی کف پای کودک باعث ایجاد درد شد باید در این مورد با پزشک مشورت کنید.
مشکلات مختلفی وجود دارد که میتوانند باعث شوند یک فرد بالغ دچار صافی کف پای اکتسابی (AAFD) شود؛ این وضعیت علاوه بر از بین بردن قوس کف پا، باعث میشود که پنجه پا رو به بیرون بچرخد. لازم به ذکر است که صافی کف پا به التهاب آرنگ کف پا (پلانتار فاسیا)، خار پاشنه، متاتارسالژیا (درد جلو پا)، درد جلوی ساق پا و دیگر صدمههای ناشی از پیچ خوردن پا میانجامد که در نهایت باعث درد بیشتر پا و حتی ستون فقرات میشود.
صافی کف پا، به هر دلیلی که به وجود آمده باشد، در اکثر موارد با استفاده از ارتزها و بریسها قابل درمان است.
- ۰ نظر
- ۰۹ آبان ۹۵ ، ۱۱:۲۹