گروه آموزشی تربیت بدنی شهرستان اردل

پایگاه اطلاع رسانی گروه تربیت بدنی شهرستان اردل

گروه آموزشی تربیت بدنی شهرستان اردل

پایگاه اطلاع رسانی گروه تربیت بدنی شهرستان اردل

گانگلیون یا کیست مچ دست

شنبه, ۳ بهمن ۱۳۹۴، ۰۲:۵۸ ب.ظ

گانگلیون یا کیست مچ دست

گانگیلون با اصطلاحات: ورم  یا کیست مچ دست یا آب آوردن

آسیب شناسی 

در مورد منشاء گانگلیون نظریات مختلفی وجود دارد . برخی عقیده دارند که در حقیقت تومورهای خوش خیم نیام وتر یا کپسول مفصلی هستند . دیواره کیست از بافت فیبرو بوده و اندوتلیال پوشاننده حقیقی ندارد . گانگلیون در برخی نقاط به کپسول مفصلی یا تیام تاندون متصل بوده اما ارتباطی بین فضای مفصل با نیام تاندون و داخل کیست وجود ندارد . کیست ممکن است یک یا چند حفره ای بوده و مایع موجود در آن شفاف و چسبنده می باشد.


 

ویژگی های بالینی

گانگلیون ها بیشترین شیوع را در پشت مچ دارند و اغلب در افراد بزرگسال ( با هر سنی ) دیده می شوند. این گانگلیون ها با شیوع کمتر در جلوی مچ یا کف دست و انگشتان نیز رخ می دهند. معمولا" هیچ گونه علامتی بجز خود تورم و گاهی اوقات ناراحتی یا درد مختصر وجود ندارد.

معاینه بالینی 

تورم ممکن است نرم و کاملا کیستیک باشد , ولی اغلب سفت است. گانگلیون ها اغلب با برجستگی های استخوانی اشتباه گرفته می شود.ولی انجام معاینه دقیق تموج آن ها را اثبات می کند.

عوارض

گانگلیونی که از عمق یا کف دست منشاء می گیرد ممکن است به صورت مکانیکی با اعصاب اولنار و مدیان یا شاخه های آنها تداخل کند. این تداخل منجر به اختلالات حرکتی و معمولا حسی در محل توزیع شاخه های درگیر می شود.

درمان

گانگلیون ها ضرری ندارند و در غیاب درد یا عوارض می توان آن ها را با اطمینان کامل به حال خود رها کرد. گاهی اوقات می توان گانگلیون ها را با اعمال فشار موضعی سفت در زیر پوست , له کرد. این درمان نسبتا" تهاجمی بدون ضرر و به طور موقتی موثر است ولی ممکن است گانگلیون از بین رفته مجددا به آهستگی ظاهر شود.

روش جایگزین دیگری که منجر به بهبود موقت می شود آسپیراسیون (کشیدن محتویات) کیست با استفاده از سوزن کلفت است. تنها با برداشتن کامل گانگلیون می توان از علاج پایدار آن اطمینان حاصل کرد این عمل اقدام ساده ای نیست زیرا کیسه گانگلیون که دیواره نازکی دارد , اغلب به صورت عمقی و در بین تاندون ها گیر می کند و در این حالت ممکن است پاره شود و تکه ای را بر جای بگذارد که منجر به عود مجدد گانگلیون می شود. گانگلیون های ایجاد شده در کودکان معمولا" خود بخود بهبود می یابند بطوری که می توان برداشتن آن ها را به تأخیر انداخت. گانگلیونی که با اعصاب محیطی تداخل می کند , بدون تاخیر باید برداشته شود

 

.

منبع :کتاب خلاصه ارتوپدی آدامز

منبع : http://www.elmevarzesh.com/


 

  • تربیت بدنی اردل

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی